ŽAO MI JE, ALI TAJ AVION SE SRUŠIO: Otac čekao sina na aerodromu, pa čuo stravičnu vest o nesreći u Etiopiji! Par minuta kasnije, zazvonio mu je telefon... (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

izbegao smrt u etiopiji

ŽAO MI JE, ALI TAJ AVION SE SRUŠIO: Otac čekao sina na aerodromu, pa čuo stravičnu vest o nesreći u Etiopiji! Par minuta kasnije, zazvonio mu je telefon... (VIDEO)

Planeta -

Ahmed Kalid trebalo je da se nađe na kobnom letu etiopske avio-kompanije, ali je usled nepredviđenih okolnosti izbegao smrt.

Podsetimo, avion na letu od Adis Abebe do Najrobija se srušio 6 minuta po poletanju i tom prilikom je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Kalid je trebalo da se nađe na istom letu, ali je prethodno morao da preseda jer je put započeo u Dubaiju.

"Išao sam od Dubaija za Adis Abebu i onda je odatle trebalo da krenem za Najrobi, ali je let iz Dubaija kasnio i tako sam zakasnio. Kad sam konačno stigao u Etiopiju, rekli su mi da sačekam drugi let", rekao je srećni putnik.

Dok je boravio na aerodromu, Kalid se pitao sa drugim putnicima šta je tačno izazvalo odlaganje letova. Nekoliko minuta kasnije, videli su vesti.

U međuvremenu, njegov otac Kalid Ali Abdulraman, čekao ga je u Najrobiju i mislio je da mu je sin poginuo kada je čuo vesti o avionskoj nesreći.

"Pitao sam kad stiže avion iz Etiopije, a radnik na aerodromu mi je rekao: 'Žao mi je, taj avion se srušio'. Bio sam šokiran, međutim, malo kasnije me je sin zvao i rekao da je još u Adis Abebi", objasnio je otac.

Među poginulima je bilo putnika iz 35 zemalja, a 19 je radilo za organizacije pri UN. Još nije poznat uzrok nesreće.

Kurir.rs/Metro.co.uk Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track