SERGEJ ŠOJGU: Ruska vojska dobila više od 200 balističkih raketa od 2012. godine (VIDEO)
Foto: Profimedia

MODERNIZACIJA

SERGEJ ŠOJGU: Ruska vojska dobila više od 200 balističkih raketa od 2012. godine (VIDEO)

Planeta -

MOSKVA - Ruske oružane snage bogatije su od 2012. godine za više od 200 interkontinentalnih balističkih raketa, i kopnenih i za podmornice, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu je naveo da je ministarstvo odbrane, a u skladu sa dekretom ruskog predsednika Vladimira Putina, 2012. donelo plan aktivnosti do 2020. godine.

"Kao rezultat, poslednjih šest godina, oružane snage dobile su 109 interkontinentalnih balističkih raketa 'Jars', 108 raketa za podmornice, tri strateške raketne podmornice 'Borej', 57 svemirskih letelica, sedam podmornica, 17 obalskih raketnih sistema 'Bal' i 'Bastion', kao i 3.712 novih i modernizovanih tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, više od hiljadu aviona i helikoptera, 161 brod i čamac“, rekao je Šojgu u Donjem domu ruskog parlamenta.

"Pojačan je sastav trupa na Krimu, što omogućava zaštitu teritorije poluostrva i interesa Rusije u Crnom moru", rekao je on i dodao da je Rusija za šest godina više od 30 puta povećala broj visokopreciznih krstarećih raketa.

Šojgu je istakao da će Oružane snage 2019. godine prvi put dobiti bespilotne letelice za izviđanje srednjeg dometa i dodao da je za šest godina formirano 38 vojnih jedinica kojima je isporučeno više od dve hiljade savremenih bespilotnih letelica.

Kurir.rs/Tanjug/Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track