POLJSKI DESNIČARI POZIVAJU PARLAMENTARCE NA HOLOKAUST: Jeziva naslovnica poznatog nedeljnika šokirala javnost! Naređena hitna istraga! (VIDEO)
Foto: Facebook /Tylko Poljska

antisemitizam

POLJSKI DESNIČARI POZIVAJU PARLAMENTARCE NA HOLOKAUST: Jeziva naslovnica poznatog nedeljnika šokirala javnost! Naređena hitna istraga! (VIDEO)

Planeta -

Naslovnica desničarskog nedeljnika Tilko Polska (Samo Poljska) ovih dana je šokirala poljsku javnost.

Naime kako se jasno vidi tema broja je kako prepoznati Jevreje i pobediti ih. Neviđeni ispad antisemitizma uočio je opozicioni poslanok Mihal Kaminski , koji je sporan naslov pročitao jer se te novine bez problema mogu kupiti u parlamentarnom hotelu u Varšavi.

List je objavio imena, antropološka poređenja, izgled, karakterne crte i metode dezinformisanja koja koriste Jevreji.

Udarni naslov je "Kako ih pobediti? Ovako više ne može"

Istovremeno je objavljena fotografija istoričara poljskog podrekla Jana Grosa, koji je zbog svog rada na istraživanju uloge Poljaka u holokaustu, odnosno saradnje Poljske i nacističkog režima, često na meti ekstremističkih desničarskih grupa.

Opozicija je zatražila objašnjenje od predsednika parlamenta Mareka Kučinskog, inače pripadnika vladajućeg desničarskog pokreta "Zakon i pravda", čiji portparol tvrdi da nije odgovoran koje će se novine distribuirati u hotelu.

Najavljena je detaljna istraga, a hiljade Poljaka ogorčeni su na društvenim mrežama i zahtevaju hitno objašnjenje kako je moguće štampati ovako otvoreno antisemitistički pamflet u njihovoj zemlji.

Kurir.rs/Daily Mail

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track