Najnovije vesti

NOVE SANKCIJE SAD, EU I KANADE RUSIJI: Na crnoj listi još 6 lica i 8 kompanija!
Foto: Screenshot, AP

kažnjeni zbog incidenta u Kerčkom moreuzu

NOVE SANKCIJE SAD, EU I KANADE RUSIJI: Na crnoj listi još 6 lica i 8 kompanija!

Planeta

Sjedinjene Američke Države, Kanada i Evropska unija proširile su sankcije Rusiji, koje su uvedene zbog situacije u Ukrajini, kao odgovor na prošlogodišnji incident u Kerčkom moreuzu.

"Danas su Sjedinjene Americke Države, Evropska unija i Kanada preduzele koordinisana dejstva kao odgovor na agresiju Rusije protiv Ukrajine, koja i dalje traje, uvodeći sankcije licima koja su organizovala ničim opravdani napad na tri ukrajinska vojna broda u oblasti Kerčkog moreuza 25. novembra 2018", rekao je predstavnik Stejt departmenta Robert Paladino.

 

U saopštenju američkog Ministarstva finansija navodi se da se na proširenom američkom spisku sankcija našlo šest fizičkih lica i osam kompanija, koji su povezani s ukrajinskom krizom, preneo je Sputnjik.

 

Sankcije su uvedene zameniku šefa Pogranične službe Rusije Genadiju Medvedevu, načelniku Pogranične uprave Federalne službe bezbednosti za Krim i Sevastopolj Sergeju Stankeviču i njegovom zameniku Andreju Ženinu, kao i načelniku službe Upravnog punkta FSB za Krim i Sevastopolj Ruslanu Romaškinu.

 

Na spisku kompanija kojima su uvedene sankcije su i "Okeanpribor", "Zelenodolski zavod", "Jaroslavsko brodogradilište" i pojedina krimska preduzeća. Kanada je uvela nove sankcije protiv 114 Rusa i 15 ruskih kompanija zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje. Među osobama protiv kojih su uvedene nove sankcije je i direktor "Rosnjefta" Igor Sečina.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto Screenshot, AP

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...