DEVOJČICA VIDELA MAJKU I UJAKA KAKO VODE LJUBAV, PA SU JE BRUTALNO UBILI: 15 godina kasnije klupko tajni počinje da se ODMOTAVA (VIDEO)
Foto: PRintscren/ Youtube

MISTERIJA

DEVOJČICA VIDELA MAJKU I UJAKA KAKO VODE LJUBAV, PA SU JE BRUTALNO UBILI: 15 godina kasnije klupko tajni počinje da se ODMOTAVA (VIDEO)

Planeta -

Žoana Cipriano imala je samo osam godina kada je nestala 12. septembra 2004. u mestu Figueira u Portugaliji. Njena majka i ujak su izdržali veći deo zatvorske kazne zbog njenog ubistva.

Žoanu su komšije poslednji put videle živu 200 metara od njene kuće kada se vraćala iz prodavnice. Istraga je na kraju navela policiju da zaključi da su Žoanu ubili njena majka, Leonor Cipriano i njen ujak, Žoao Cipriano.

Tužilaštvo je tvrdilo da su je ubili jer je bila svedok seksa između njih dvoje.

Leonor je priznala ubistvo, a kasnije povukla priznanje, dok je ujak priznao da je napao devojčicu, raskomadao i delove njenog tela stavio u zamrzivač.

Zamrzivač su potom odvezli u Španiju u starom automobilu da bi ga i spalili.

Na pitanje da li je seksualno zlostavljao devojčicu, ujak je odgovorio: "Nisam joj naudio - samo sam je ubio".

Žoanino telo nikada nije pronađeno i suđenje za njeno ubistvo bilo je prvo u portugaliskoj pravnoj istoriji koje se odigralo bez tela.

Samo dan nakon što ga je potpisala, Žoanina majka svoje priznanje je povukla pod objašnjenjem da ju je policija tukla tokom 48-satnog ispitivanja i naterala da prizna zločin.

foto: PRintscren/ Youtube

Leonora je imala modrice po licu, a zvanična verzija policije bila je da se bacila niz stepenice želeći da počini samoubistvo.

Trojica policajaca - Leonel Markez, Paulo Pereira Kristovao i Paulo Markez Bom kažnjeni su zbog mučenja i neprimerenog postupanja. Njihovog šefa Gonsala Amarala, koji je kasnije vodio istragu nestanka Madlejn Meken, kaznili su 18-mesečnom suspenzijom jer je štitio policajce i falcifikovao dokumente o ispitivanju Leonore.

Amaral je kasnije tvrdio i kako niko nikad nije dokazao da su fotografije pretučene Leonore prave, a ne fotomontaža. I 15 godina nakon slučaja stoji kod onoga što je policija objavila 2004.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track