PONOVO GORI TIRANA: Policija sprečila demonstrante da probiju kordon, oni ih gađali flašama! Ima povređenih na obe strane! (VIDEO)
Foto: Screenshot

protesti

PONOVO GORI TIRANA: Policija sprečila demonstrante da probiju kordon, oni ih gađali flašama! Ima povređenih na obe strane! (VIDEO)

Planeta -

U Tirani su se danas ponovo sukobili demonstranti sa policijom na šestom antivladinom protestu ispred zgrade parlamenta.

Demostranti su pokušali da probiju policijski kordon, a kada su u tome sprečeni oni su pripadnike policije građali flašama i drugim predmetima.

Portal Sota njuz je preneo da je jedan demonstrant povređen u sukobu sa policijom, a portal Albeu da su povređena i dva policajca.

Inače, prvi put na čelu ovog opozicionog protesta nije prisutan lider Demokratske partije Ljuljzim Baša, pa je bivši premijer Salji Beriša dočekan ovacijama, a mnogi od njih su čekali da naprave selfije sa njim.

Ovo je šesti antivladin protest ispred parlamenta koji je se odvija u vreme održavanja plenarne sednice, pa je policija poučena ranijim incidentima, preduzela mere da se oni ne bi ponovili.

Ispred zgrade parlamenta je uobičajeno postavljena gvozdena ograda da onemogući eventualni pokušaj demonstranata da uđu u to zdanje, navodi portal televizije A1.

Na prethodnom protestu, naime, nezadvoljni predstavnici opozicije i dela građana pokušali su nasilno da uđu u parlament, gađajući policiju čvrstim predmetima, pa su policijske snage bile prinuđene da upotrebe suzavac i vodene topove.

Zbog toga je opozicija podnela krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Albanije Sandera Lešija zbog zloupotrebe službenog položaja i masovne upotrebe suzavca protiv demonstranata.

Opozicija zahteva ostavku premijera Edi Rame, formiranje prelazne vlade koja bi sprovela fer i demokratske izbore.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track