TRAMP ZAPRETIO MEKSIKU: Zatvoriću granicu ako ne zaustavite migrante, samo trošite naš novac!
Foto: EPA

ultimatum

TRAMP ZAPRETIO MEKSIKU: Zatvoriću granicu ako ne zaustavite migrante, samo trošite naš novac!

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ponovo se obrušio na Meksiko optuživši tu državu da ne radi ništa da spreči priliv migranata, a potom je zapretio da će sledeće nedelje zatvoriti granicu.

"Demokrate su nam dale najgore imigracione zakone na svetu. Meksiko ima najjače, a opet uzima milijarde od Amerike. Zato, Kongres mora odmah da promeni zakone, a Meksiko mora da zaustavi ilegalne imigrante da ulaze u našu zemlju. Ukoliko Meksiko odmah ne zaustavi svu ilegalnu imigraciju koja ulazi u SAD preko naše južne granice, počeću da zatvaram granicu ili velike delove granice sledeće nedelje“, napisao je Tramp na na Tviteru.

​Američki lider je izjavio da se Meksiko bogati od Sjedinjenih Američkih Država.

"Oni samo pričaju i uzimaju naše pare. Osim toga, mi zbog njih trošimo mnogo para, a posebno kada se doda trgovina narkoticima itd, zatvaranje granice bi bila dobra stvar“, istakao je Tramp.

Američki predsednik nije objasnio kakve će konkretne mere uključivati predloženo zatvaranje granice.

Tramp je ranije proglasio vanredno stanje na granici kako bi iskoristio oko 6,4 milijarde dolara predviđenih u druge svrhe na izgradnju ograde na granici, zaobilaženjem Kongresa, koji, prema Ustavu, mora da odobri sve budžetske troškove. Ipak, taj korak je već osporen pred sudovima.

U međuvremenu, Meksiko se sprema da primi oko 20.000 migranata iz Hondurasa narednih nedelja. Karavani migranata iz Centralne Amerike od prošle jeseni kreću se ka SAD, a većina se nada azilu i boljem životu u toj zemlji.

Kurir.rs/Sputnik Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track