ŽIVOTINJE U NAPUŠTENOM ZOOLOŠKOM VRTU MESECIMA ŽIVE U LEGLU ZARAZE: Tigar, medvedi i majmuni nemaju čak ni VODU ZA PIĆE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

KATASTROFALNI USLOVI

ŽIVOTINJE U NAPUŠTENOM ZOOLOŠKOM VRTU MESECIMA ŽIVE U LEGLU ZARAZE: Tigar, medvedi i majmuni nemaju čak ni VODU ZA PIĆE! (VIDEO)

Planeta -

Na internetu su se pojavile srceparajuće fotografije koje pokazuju jadne životinje u napuštenom zoološkom vrtu dva meseca nakon zatvaranja.

Aktivisti kažu da postoji opasnost od bega ili smrti za medvede, tigra i druge životinje koje su ostavljene u zoološkom vrt Prudensio Navaro.

Dva medveda, tigar, četiri babuna, jelen i druge životinje su prema navodima nađene u zoo vrtu koji je zatvoren za posetioce dva meseca.

Aktivisti su objavili su video praznog zoološkog vrta i osudili uslove u kojima se nalaze životinje.

"Vlasti su odgovorne za ove situacije koje se javljaju u mnogim zoološkim vrtovima i privatnim centrima koji su zatvoreni ili napušteni i u kojima životinje žive polunapuštene", kazao je jedan od aktivista.

Navodi se da životinje imaju samo bajatu vodu i da postoji velika opasnost od infekcije ako je konzumiraju. Takođe bi mogla da postane leglo komaraca, prenosilaca bolesti.

Udruženje je pozvalo gradsko veće da reaguje "pre nego neke od životinja umru ili se desi neka nesreća ili pobegnu zbog manjka bezbednosti".

Navodi se da je otvorena istraga o ovom slučaju.

Zoološki vrt je zatvoren nakon nekoliko smrtnih slučajeva životinja i niza žalbi aktivista.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track