ŠOKANTNA PORUKA RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Trampe, čisti se iz Venecuele! RUSKA VOJSKA JE TAMO I OSTAĆE!
Foto: AP

bez dlake na jeziki

ŠOKANTNA PORUKA RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Trampe, čisti se iz Venecuele! RUSKA VOJSKA JE TAMO I OSTAĆE!

Planeta -

“Ruske trupe su u Venecueli na apsolutno legitimnoj i pravnoj osnovi", izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov pozivajući američkog predsednika Donalda Trampa "da se čisti” iz Venecuele.

“Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije već je dalo odgovarajući komentar. Odgovorili smo na telefonski poziv koji mi je uputio američki državni sekretar Majkl Pompeo gotovo istim, ljubaznim pozivom, rekoa je Lavrov u intervjuu za program “ "Moskva. Kremlj. Putin".

Objasnili smo šta naši vojnici rade u Venecueli, obezbeđujući opremu koju smo isporučili u skladu sa međuvladinim sporazumom koji je ratifikovao venecuelanski parlament i apsolutno u skladu sa ustavom Venecuele na apsolutno legitimnoj i pravnoj osnovi “, rekao je ministar a prenose ruski mediji.

Na pitanje koliko su u diplomatskoj praksi prihvatljive takve fraze poput „vuci se“, Lavrov je naveo da ne želi da razgovara o manirima.

„Sada je vreme za takve nove pristupe, posebno u američkoj politici, koracima i izjavama. Prepuštam ljudima da procene po svom ukusu ”, dodao je ruski ministar inostranih poslova.

Komentarišući Pompeove najave o potrebi za novim zajedničkim akcijama sa NATO prema Rusiji zbog Ukrajine, ministar je istakao da u američkoj diplomatiji sada nema ništa, osim ultimatuma, a u slučaju da se on odbije – sankcije. To je tužno", primetio je Lavrov.

“Da budem iskren, on mnogo priča. Kada razgovaramo telefonom (dugo vremena se nismo videli lično), on razgovor vodi sasvim korektno. Iako je jasno da se praktično ne slažemo oko većine tema. Ali stalne pretnje … Ako radite kao američi šef diplomatije, onda morate da tražite diplomatske pristupe raznim problemima “, naglasio je ministar Lavrov.

Kurir.rs/mid.ru

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track