PROŠIRENA OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA SA NOVOG ZELANDA: Terorista Brenton Tarant optužen za 50 ubistava i 39 pokušaja ubistava u džamiji!
Foto: Profimedia

uskoro suđenje

PROŠIRENA OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA SA NOVOG ZELANDA: Terorista Brenton Tarant optužen za 50 ubistava i 39 pokušaja ubistava u džamiji!

Planeta -

Australijanac Brenton Tarant, koji je optužen za ubistvo 50 muslimanskih vernika u napadima vatrenim oružjem na dve džamije u novozelandskom gradu Krajstčerč, suočava se s 50 optužbi za ubistvo i 39 optužbi za pokušaj ubistva.

"Druge tačke optužnice i dalje se razmatraju", saopšteno je iz policije.

Da podsetimo 28-godišnji Tarant je 15. marta ušao u džamiju Al Nur oko 13:30 za vreme popodnevne molitve muslimana, i zapucao na vernike. Ispalio je više od 100 hitaca samo unutar džamije.

Sa sobom je imao najmanje šest pušaka. Napadač je zatim sedam minuta vozio do sledeće džamije, u predgrađu Linvud, u kojoj je nastavio svoj masakr.

Tarant je 36 minuta nakon prve dojave o napadu uhapšen u vozilu u kojemu je, prema policiji, bilo improviziranih eksplozivnih naprava. Napad koji se dogodio 15. marta bio je najveće masovno ubistvo vatrenim oružjem koje je jedna osoba ikada izvela na Novom Zelandu.

Tarant je prethodno bio optužen za samo jedno ubistvo posle napada i vraćen je u pritvor bez izjašnjavanja o krivici. Navodi se da bi Tarant ponovo pred sudom trebalo da se nađe 5. aprila.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track