KORBIN NA STRANI ASANŽA: On je razotkrio zločine u Iraku i Avganistanu, London mora da se suprotstavi izručenju Americi!
Foto: EPA / Parliamentary Recording Unit

slučaj koji je zabrinuo ceo svet

KORBIN NA STRANI ASANŽA: On je razotkrio zločine u Iraku i Avganistanu, London mora da se suprotstavi izručenju Americi!

Planeta -

Lider vodeće britanske opozicione Laburističke partije smatra da vlada u Londonu treba da se suprotstavi izručenju osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama.

Korbin je na Tviteru napisao da SAD nastoje da obezbede izručenje Asanža zato što je razotkrio "dokaze o zločinima počinjenim u Iraku i Avganistanu".

Portparolka Laburista zadužena za unutrašnja pitanja Dajan Abot izjavila da bi britanska vlada trebalo da blokira izručenje na osnovu ljudskih prava i ocenila da je Vašington pokrenuo slučaj protiv Asanža zbog "sramote oko aktivnosti koje je on razotkrio u vezi s američkom vojskom i bezbednosnim službama".

Britanska policija izvukla je u četvrtak iz ekvadorske ambasade u Londonu Džulijana Asanža, pošto mu je vlada Ekvadora ukinula azil, čime je otvoren put njegovom izručenju SAD.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track