SELO NIJE IMALO PUT DO PRODAVNICE, PA JE OVAJ ČOVEK REŠIO DA UZME STVAR U SVOJE RUKE: Sam prokopao 1,5 km za 6 dana, a onda otkrio zašto mu niko ne pomaže! (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

heroj

SELO NIJE IMALO PUT DO PRODAVNICE, PA JE OVAJ ČOVEK REŠIO DA UZME STVAR U SVOJE RUKE: Sam prokopao 1,5 km za 6 dana, a onda otkrio zašto mu niko ne pomaže! (VIDEO)

Planeta -

Kenijac Nikolas Mučami nije mogao da čeka da lokalna vlast nešto uradi, pa je uzeo stvar u svoje ruke i sam, sopstvenim rukama, prokopao put od sela kroz žbunje do obližnih radnji, kako bi sunarodnicima olakšao muke.

Koristeći samo motiku, ašov i sekiru, Mučami je već prokopao 1,5 km puta za šest dana, i fali mu još malo da dovrši celu rutu.

Meštani okruga Muranga, oko 80 km severno od Najrobija, godinama su morali da koriste 4 km duži put od sela Kagande do tržnog centra i prvih prodavnica.

Osim toga, prečica, koja je prolazila kroz privatan posed, na kraju je bila oivičena ogradom, zbog čega je Nikolas krenuo u akciju.

"Imam dosta energije, pa sam odlučio da budem dobrovoljac" rekao je Nikolas.

Mučami je radio od 7 do 17 sati svakoga dana, od ponedeljka do subote, kako bi završio posao pre kiša.

foto: Youtube/Printscreen

Meštani su bili začuđeni da se Mučami, koji se inače bavi raznoraznim poslovima kako bi preživeo, prijavio za ovako veliki poduhvat i to bez nadoknade.

"Dok sam radio na putu mnogi su me pitali da li sam plaćen za to", rekao je.

Iako put nije završen, meštani ga već koriste, a Nikolas kaže da ga to čini jako srećnim. Ipak, niko neće da mu pomogne, jer ne žele da rade bez novca.

Kurir.rs/BBC Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja