200 udaraca bičem jer je tetovirao žene
Foto: Reuters

Kralj tetovaže na robiji

200 udaraca bičem jer je tetovirao žene

Planeta -
Da bi crtao tetovaže po njihovim telima, "u početku je žene dovodio u stan koji je iznajmljivao, ali kasnije je počeo da odlazi u stanove žena

RIJAD - Libanac koji se bavio tetoviranjem žena u Saudijskoj Arabiji, osuđen je u toj zemlji na godinu dana zatvora i 200 udaraca bičem, piše saudijski dnevni list Al Madina.

Kako je prenela agencija Frans pres, list navodi da se Libanac, čiji je nadimak "kralj tetovaže", u Saudijskoj Arabiji ovim poslom bavio devet godina.

Da bi crtao tetovaže po njihovim telima, "u početku je žene dovodio u stan koji je iznajmljivao (u zapadnom gradu Džedi), ali kasnije je počeo da odlazi u stanove žena", kako bi izbegao da ga uhvati saudijska verska policija, piše "Al Madina".

Libanca je uhapsila verska policija u tajnoj operaciji.

"Oni su kod njega zaplenili torbu u kojoj su bile kreme za gubljene težine, učvršćivanje grudi i izbeljivanje kože. Oni su na njegovom mobilnom telefonu pronašli fotografije istetoviranih žena", piše list.

Kako se dodaje, saudijski tužioci su najavili da će uložiti žalbu na presudu, jer smatraju da muškarac zaslužuje strožu kaznu, s obzirom da je, takođe, optužen da se privatno sastajao sa jednom ženom.

U Saudijskoj Arabiji je vanbračno mešanje pripadnika različitog pola strogo zabranjeno, a tetoviranje, koje nije u skladu sa islamskom tradicijom, nije zvanično zabranjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja