OVO JE NEZAPAMĆENO! 3 SVETINJE GORELE NA TRI KRAJA SVETA: Istovremeno su se zapalili Notr Dam, džamija Al Aksa i pravoslavni Nikolajevski hram! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

jezivo

OVO JE NEZAPAMĆENO! 3 SVETINJE GORELE NA TRI KRAJA SVETA: Istovremeno su se zapalili Notr Dam, džamija Al Aksa i pravoslavni Nikolajevski hram! (VIDEO)

Planeta -

Dok je u Parizu gorela katedrala Notr Dam, požar je izbio i u džamiji Al Aksa u Jerusalimu na krovnoj strukturi u Al Marvani sobi za molitvu.

Požar nije izazvao veću štetu, ali je ugrozio deo džamije stare preko 2.000 godina. Čuvara je rekao da je požar izbio u sobi za stražu ispred krova molitvene sobe Marvani.

Vatrogasci us uspeli da ugase požar, a to područje je zatvoreno da bi se utvrdio uzrok požara.

Ova džamija je treće najsvetije mjestu u islamu, a požar je, srećom, brzo stavljen pod kontrolu i ugašen, i nije bilo povređenih.

Samo dan ranije pre nego što su izbili požari u ova dva sakralna objekta, u ukrajinskom gradu Ljubotin izgoreo je Nikolajevski hram Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije.

Ovaj incident se dogodio u nedelju u večernjim satima oko 18 časova po lokalnom vremenu. Vatra je zahvatila 120 kvadratnih metara hrama.

U ovom požaru nije bilo povređenih, a prema informacijama iz istrage, reč je o podmetanju požara. Tokom požara srušila se kupola Nikolajevske crkve.

Pariski vatrogasci uspeli su da posle višečasovne borbe sa vatrenom stihijom ugase požara u katedrali Notr Dam i sačuvaju konstrukciju zdanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track