Najnovije vesti

RUSIJA O POROŠENKOVOM PORAZU: Ukrajinci jasno pokazali da im je dojadila politika. To nije samo tužno, već ponižavajuće i sramno!
Foto: AP

veliki šok u ukrajini

RUSIJA O POROŠENKOVOM PORAZU: Ukrajinci jasno pokazali da im je dojadila politika. To nije samo tužno, već ponižavajuće i sramno!

Planeta

"Poraz aktuelnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka u drugom krugu predsedničkih izbora govori da građani žele drugačiji program razvoja Ukrajine", izjavio je šef Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne odnose Konstantin Kosačov.

"Ovo je slučaj kada su važna oba rezultata - i poraz i pobeda. Rezultat, odnosno apsolutni Porošenkov poraz ima dve komponente. Prva je što su građani Ukrajine jasno pokazali da im je dojadila politika i da su želeli nešto novo. A druga je to što Porošenko nije izgubio od svojih tradicionalnih oponenata, već od nekog novog. Ovde su ljudi glasali za bilo koga, samo ne za njega“, rekao je Kosačov.

 

Kosačov
Kosačovfoto: Profimedia

Kosačov kaže da to „nije samo tužno, već i ponižavajuće i sramno“.

 

Govoreći o pobedi Vladimira Zelenskog, Kosačov je rekao da lično ima više

pitanja nego odgovora kada je o tome reč.

 

Naveo je i da Rusija neće polagati nikakve nade u pobednika izbora u Ukrajini i da treba da prođe vreme kako bi Zelenski postao samostalan predsednik jedne suverene i nezavisne Ukrajine.

 

Kurir.rs/Sputnik Srbija
Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...