PONOVO PANIKA U ŠRI LANKI: Eksplodirao kamion kraj crkve! Policija pronašla 87 detonatora na autobuskoj stanici! (VIDEO)
Foto: EPA

nema mira

PONOVO PANIKA U ŠRI LANKI: Eksplodirao kamion kraj crkve! Policija pronašla 87 detonatora na autobuskoj stanici! (VIDEO)

Planeta -

U prestonici Šri Lanke, Kolombu, odjeknula je eksplozija nedaleko od crkve, tokom rada na demontiranju bombe

Prema podacima agencije, pored crkve u kojoj je u nedelju odjeknula bomba, eksplodirao je kamion. Nesreća se desila kada su demineri pokušali da demontiraju otkrivenu bombu.

Policija Kolomba pronašla 87 detonatora bombi na glavnoj autobuskoj stanici, samo dan nakon krvavih napada u Šri Lanki.Policija je najpre našla samo par detonatora, ali su nedugo zatim našli i ostatak.

Ministarka zdravlja Šri Lanke Radžita Senaratne je ranije saopštila da je za jučerašnje eksplozije odgovorna lokalna paravojna grupa Nešenel tuf gramat. Po njegovim rečima, vlasti ih sumnjiče za veze sa grupama u inostranstvu.

Podsetimo, juče je u seriji napada na tri crkve i tri luksuzna hotela u Kolombu i oko njega poginulo 290 ljudi, a 500 je ranjeno. Policija je juče uhapsila 13 osumnjičenih za napade koje je ministar odbrane Ruvan Vijevardena opisao kao terorističke.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track