OTKRIVENA TAJNA SASTANKA KIMA I PUTINA: Videće se u četvrtak, a evo sa kojim važnim liderom se ruski predsednik viđa dan kasnije
Foto: AP, AP/KCNA

važan susret

OTKRIVENA TAJNA SASTANKA KIMA I PUTINA: Videće se u četvrtak, a evo sa kojim važnim liderom se ruski predsednik viđa dan kasnije

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin sastaće se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vladivostoku 25. aprila, a dan kasnije sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u Pekingu, saoštio je danas savetnik u Kremlju Jurij Ušakov.

U fokusu razgovora Putina i Kima biće "mirno rešavanje nuklearnog problema na Korejskom poluostrvu", rekao je Ušakov, prenela je agencija Itar Tas.

Mediji su ranije danas preneli da se Vladivostok priprema da ugosti Kima i Putina.

U tom ruskom gradu na dalekom istoku primećeni su, kako pišu mediji, pripadnici severnokorejskog obezbeđenja i protokola kako rade poslednje pripreme.

Spekuliše se da će Kim verovatno stići vozom u Vladivostok, a za putovanje prugom dugo 1.200 kilometara biće mu potrebno 20 sati.

Zastave dve zemlje okačene su na glavnim saobraćajnicama duž kojih će delegacije proći, kao i na ruskom Dalekoistočnom federalnom univerzitetu, gde je moguće da će se održati sastanak, prenela je agencija Jonhap.

Kako se navodi, automobili su dopremljeni avionom iz Severne Koreje.

U Vladivostok je stigla i Kimova sestra, Kim Jo Džong, i drugi zvaničnici.

U Pekingu na drugom forumu "Pojas i put", koji se održava od 25. do 27. aprila, učestvovaće više od 40 šefova država i vlada, među njima i Putin.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP, AP/KCNA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track