OGLASIO SE MILIJARDER KOJI JE NA ŠRI LANKI IZGUBIO TROJE DECE: Njegova emotivna poruka pročitana pred 700 ljudi! OVAJ GUBITAK JE NEZAMISLIV!
Foto: EPA

stravičan gubitak

OGLASIO SE MILIJARDER KOJI JE NA ŠRI LANKI IZGUBIO TROJE DECE: Njegova emotivna poruka pročitana pred 700 ljudi! OVAJ GUBITAK JE NEZAMISLIV!

Planeta -

Danski milijarder Anders Holč Povlsen (46) potvrdio je da su mu sin Alfred i dve ćerke, Agnes i Alma, poginuli u terorističkom napadu na Šri Lanki.

Treća ćerka Astrid preživela je napad, a i sam Povlsen je bio povređen.

U danskom Brandeu održana je komemoracija njegovoj deci. Događaju je prisustvovalo oko 700 ljudi, a pastor Arj Hols Larsen je pročitao milijarderovu poruku.

"Gubitak naše voljene dece je potpuno nezamisliv. Naša porodica će prebroditi ovo uz pomoć divnih ljudi kojima smo okruženi, naših prijatelja, talentovanih kolega i porodice. Veoma smo zahvalni na solidarnosti i humanosti koja je pokazana u Brandeu.

foto: EPA

Stanovnici Brandea okupili su se na gradskom trgu, zapalili sveće, pevali pjesme i molili u spomen na ubijene članove njihove zajednice.

Komemoracije su održane i u Arhusu, Kopenhagenu i Odenseu.

foto: EPA

Podsetimo, Povlsen je s porodicom odseo u hotelu "Šangri La" u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke, koji je bio jedan od meta bombaša samoubica.

Policija je potvrdila da je jedan od napadača koji se razneo u hotelu vođa ekstremističke grupe. Radikalni propovednik Zahran Hašim je navodno predvodio napad na taj hotel, a s njim je bio i drugi bombaš identifikovan kao Ilham.

U seriji eksplozija na katolički Uskrs poginulo je oko 253 ljudi.

Kurir.rs/Dejli star Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track