OVO JE JEDAN OD NAJPOZNATIJIH LOVACA NA MAFIJU U ITALIJI: Ima samo jedan cilj - da uništi zloglasni ZAKON ĆUTANJA! (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

život na ivici

OVO JE JEDAN OD NAJPOZNATIJIH LOVACA NA MAFIJU U ITALIJI: Ima samo jedan cilj - da uništi zloglasni ZAKON ĆUTANJA! (VIDEO)

Planeta -

Kako se bavi ekstremnim biciklizmom, Italijan Vitorio Brumoti postao je poznat širom sveta po svojim vratolomijama.

Ipak, mnogi nisu znali da je on i svojevrsni lovac na mafijaše.

Britanski novinar Krišnan Guru Murti ga je pratio nedelju dana dok je jurio italijanske mafijaše.

foto: Facebook/Printscreen

Kao što se može videti u snimku, Brumoti je tajno snimio dilera droge dok je pričao o prodaji kokaina i oružja, pa se sa policijom dogovorio da dođu pred njegovu kuću i uhvate ga.

Na jugu italije različiti mafijaški klanovi se bore za prevlast. Brumoti čak živi od lova na mafiju jer sve snima. Njegovi snimci su mu doneli i slavu, a sve čini kako bi raskrinkao kriminalce i uništio njihovu tradiciju omerte - kоdeks ćutanja kojim se podrazumeva da ne postoji saradnja sa vlastima i da se ćuti o kriminalnim aktivnostima.

"Gledao sam snimak gde voziš bicikl po Velikom kanjonu i pomislio sam - ovaj čovek će da umre. I sad sam te gledao kako juriš dilere droge po ulici i mislio sam - ovog čoveka će da upucaju. Da li si siguran da je sve ovo vredno toga?", upitao ga je novinar.

"Živim na ivici, ali kada prikažem da sam na kraju za dlaku izbegao smrt, dokazao sam Italijanima da možemo da srušimo taj zid omerte", zaključio je Brumoti.

Kurir.rs/Channel 4 Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track