RUS 6 SATI BIO SMRZNUT, PRETVORIO SE U LEDENICU: Ni pahulje se nisu topile na njegovom licu, a srce su mu pokrenuli šokom od 5.000 volti! Ovo je njegova neverovatna priča (VIDEO)
Foto: Pres služba bolnice u Krasnojarsku

napio se i srušio

RUS 6 SATI BIO SMRZNUT, PRETVORIO SE U LEDENICU: Ni pahulje se nisu topile na njegovom licu, a srce su mu pokrenuli šokom od 5.000 volti! Ovo je njegova neverovatna priča (VIDEO)

Planeta -

Rus Vladimir Jakovljevič (55) pretvorio se u ledenicu kada je u surovom Sibiru zaspao na snegu.

Praktično se smrzao do smrti, a doktori su uspeli da ga spasu električnim šokom od 5.000 volti.

Jakovljevič, inače radnik na građevini, 6 sati je proveo na temperaturama ispod nule i bio je u stanju esktremne hipotermije. Veruje se da se srušio posle pijančenja, pa nije mogao da primeti da je napolju, na velikoj hlandoći.

"Bio je leden na dodir. Čak se ni pahuljice nisu topile na njegovom licu. Puls nismo mogli da očitamo, samo u tragovima osluškujući stetoskopom", rekao je doktor Dmitrij Mitsukov.

Tim koji ga je spasao
Tim koji ga je spasaofoto: Pres služba bolnice u Krasnojarsku

Da bi ga povratili u život, lekari su morali da mu "zagreju" srce pa su ga šokirali sa 5.000 volti u nekoliko serija.

"Bilo je nemoguće zamisliti da bi ovaj čovek mogao da preživi, ali smo uradili sve što je u našoj moći", rekla je medicinska sestra. Oživljavanje je uključilo i indirektnu masažu srca i defibrilaciju.

foto: Youtube/Printscreen

"Struja ne restartuje srce, ali pokreće zaustavljeni rad organa. Ukoliko bi zdrava osoba primila ovoliki šok od 5.000 volti, umrla bi na mestu. U slučaju smrznutog muškarca, zadatak se činio nemogućim", dodao je još jedan lekar bolnice u Krasnojarsku.

Posle 15 minuta oživljavanja, puls se mogao opipati, ali je srce odbijalo da radi, ritam bi se poboljšao nekoliko sekundi posle šoka, ali bi potom ponovo nestajao.

"Morali smo sve ponovo i ponovo, kao kad ne možete da upalite kola iz prve", rekao je.

Ipak, Vladimir je uspeo da se oporavi i posle dva dana povratio je moć govora.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track