ISPLIVALI SNIMCI SIGURNOSNIH KAMERA NA MOSKOVSKOM AERODROMU: Evo šta se desilo sa avionom pre nego što je planuo! PRVO SLETANJE NEUSPEŠNO, DRUGO KOBNO  (VIDEO)
Foto: Printscreen

avionska nesreća

ISPLIVALI SNIMCI SIGURNOSNIH KAMERA NA MOSKOVSKOM AERODROMU: Evo šta se desilo sa avionom pre nego što je planuo! PRVO SLETANJE NEUSPEŠNO, DRUGO KOBNO (VIDEO)

Planeta -

Snimci sigurnosnih kamera koje su procurile pokazuju nesrećni pokušaj sletanja Suhoja Superdžet-100 na moskovski aerodrom Šeremetjevo.

Avion se odbio prilikom sletanja, zatim udario u asfalt, nakon čega mu je napuklo dno i pretvorio se u vatrenu kuglu.

Navodni snimci sletanja su napravljeni sigurnosnom video-kamerom na aerodromu. Na snimku se vidi da je avion pokušao da sleti u brzini, ali je onda odskočio od piste. Još jedan pokušaj "dodira" sa pistom je napravljen nekoliko sekundi kasnije, ali se "podnožje" aviona očigledno pocepalo, razbijajući njegove motore i pretvorilo letelicu u veliu vatrenu loptu.

Inače, na avionu je proglašen hitan slučaj ubrzo nakon poletanja. Nakon što se avion zaustavio na pisti, putnici su požurili da evakuišu, a vatrogasci su ugasili požar. Istražitelji su u nedelju uveče izjavili da je od 78 putnika u avionu preživelo samo 37 putnika. Još sedmoro je povređeno.

(Kurir.rs/RT/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track