Najnovije vesti

USRED AMERIKE DECA POZIVAJU NA DŽIHAD: Mali muslimani na predstavi pevali stihove o "rekama mučenika" (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

za svaku osudu

USRED AMERIKE DECA POZIVAJU NA DŽIHAD: Mali muslimani na predstavi pevali stihove o "rekama mučenika" (VIDEO)

Planeta

Muslimansko-američko društvo je došlo pod udar javnosti nakon što se pojavio snimak na Fejsbuku, gde su prikazana deca u palestinskim šalovima, koji igraju i pevaju "oseći ćemo im glave" i "podvrgnuti ih večnoj torturi".

Filadelfijska komisija za međuljudske odnose pokrenula je istragu o događaju u lokalnom centru muslimanskog američkog društva nakon što je video snimak, za koji se kaže da je snimljen tokom proslave prošlog meseca objavljen na internetu.

 

Klip prikazuje decu u palestinskim šalovima kako plešu i sinhronizuju usne na revolucionarnu pesmu, koju često koriste islamističke grupe, piše Tajms of Izrael. Prema organizaciji MEMRI, koja je pustila video video, stihovi govore o osvajanju naših obala i uništavanju izdajnika" kao o o tome da "teku reke mučenika".

 

U spotu je takođe prikazano nekoliko devojaka koje pevaju stihove, uključujući: „Odseći ćemo im glave i osloboditi žalosnu i uzvišenu džamiju Al-Aksa (Jerusalemsko svetište, koje prisvajaju i Jevreji i Palestinci)“.

Video je prvi put postavljen na Fejsbuk nalog MAS Philadelphia, navodi se u izveštajima, ali je kasnije uklonjen. Muslimanska organizacija je osudila njegov sadržaj i distancirala se od kontroverzne predstave, izrazila svoju nultu toleranciju prema govoru mržnje i insistirala na tome da “iza entiteta” stoji “odvojeni entitet” koji iznajmljuje lokaciju. Video iz škole, za koji se kaže da je odgovoran za predstavu, “postavljen je na stranicu bez provere sadržaja”, kaže se u izjavi.

 

„Školski odbor nas je obavestio da je odmah preduzelo mjere i otpustio osobu zaduženu za program. Pored toga, oni će formirati lokalnu komisiju koja će pomoći za kontrolu budućih predstava“, tvrdi MAS.

 

Incident je izazvao osudu od strane Lige za borbu protiv govora mržnje koja je oštro kritikovala indoktrinaciju dece.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...