NEMAČKA U STRAHU OD ČEČENSKE MAFIJE: Špijuniraju i interventne jedinice policije! Poznati po brutalnosti u ratu za tržište DROGOM!
Foto: Profimedia

panika

NEMAČKA U STRAHU OD ČEČENSKE MAFIJE: Špijuniraju i interventne jedinice policije! Poznati po brutalnosti u ratu za tržište DROGOM!

Planeta -

Nemačka kancelarija za borbu protiv kriminala (BKA) upozorila je na pojačane aktivnosti pripadnika organizovanih kriminalnih bandi iz Čečenije koje, između ostalog, uključuju i špijuniranje Interventnih jedinica nemačke policije (SEK), piše Špigel pozivajući se na interne spise BKA.

Prema internim informacijama, pripadnici čečenskih bandi su se infiltrirali u kompanije za obezbeđenje, od kojih su neke zadužene za čuvanje objekata SEK-a.

Pritom postoji opasnost da strukture organizovanog kriminala iz Severnog Kavkaza steknu uvid u metode rada SEK-a i ostalih specijalnih stanica policije, prenela je Hina.

U izveštaju se, takođe, govori i o sve intenzivnijoj aktivnosti čečenskih bandi u Nemačkoj koje karakteriše "izuzetna brutalnost" u borbi za prevlast na području trgovine drogom.

Usred Berlina je 2016. izvršen atentat auto-bombom na jednog pripadnika konkurentskog kriminalnog klana iza čega, prema navodima istražitelja, stoji čečenska mafija.

"I dok je budnost javnosti usredsređena na kriminalne aktivnosti klanova arapskog porekla, čečenska mafija je u pozadini neometano širila svoje delatnosti", stoji u izveštaju.

Zabrinjavajuća je i povezanost kriminalno organiziranih klanova s islamističkom scenom u Nemačkoj. Tačan broj Čečena u Nemačkoj je teško utvrditi s obzirom na to da su oni registrovani kao državljani Ruske Federacije.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track