Najnovije vesti

RUSIJA BLOKIRALA SAOPŠTENJE ZA MEDIJE SB UN O SIRIJI: Izokrenute su informacije o situaciji u Idlibu!
Ilustracija, Foto: EPA

nije stiglo do medija

RUSIJA BLOKIRALA SAOPŠTENJE ZA MEDIJE SB UN O SIRIJI: Izokrenute su informacije o situaciji u Idlibu!

Planeta

Rusija je blokirala saopštenje o Siriji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za medije, rekao je zamenik ruskog ambasadora pri UN.

Rusija se usprotivila saopštenju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za medije i blokirala ga, zato što su u njemu izokrenute informacije o situaciji u sirijskom Idlibu, saopštio je zamenik ambasadora Rusije pri UN Vladimir Safronkov.

"Nismo dopustili saopštenje za medije o Siriji koje su pripremili Belgija, Nemačka i Kuvajt. Smisao tog saopštenja se svodio na to da se pogrešno prikaže situacija u Idlibu“, rekao je Safronkov.

Idlib
Idlibfoto: EPA / Yahya Nemah

Dodao je da Rusija o Siriji razgovara s američkim kolegama preko profesionalnih, vojnih i političkih kanala.

"Tamo ljudi razmatraju situaciju sa činjenicama i kartama u rukama, razumeju operativnu situaciju na sirijskom tlu“, rekao je on.

Safronkov je istakao da se s Amerikancima vodi dijalog upravo zbog toga što su oni odlučili da ne iznose nikakve nepotrebne informacije s konsultacija u Savetu bezbednosti UN, zato što se van dometa kamera obavlja „praktičan posao traganja za zajedničkim imeniocima u toj situaciji“, objasnio je diplomata.

"Naš akcenat na tome da suverenitet, celovitost i nezavisnost Sirije treba poštovati nije na rečima, nego u delima“, zaključio je Safronkov.

Kurir.rs/Sputnik Foto: EPA/ilustracija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...