Najnovije vesti

NAJVEĆA AFRIČKA LUKA DOBIJA PROŠIRENJE: Tanger Med 2 operativna ove godine
Foto: Printscreen Youtube

investicija

NAJVEĆA AFRIČKA LUKA DOBIJA PROŠIRENJE: Tanger Med 2 operativna ove godine

Planeta

Luka Tanger Med 2 će biti operativna ove godine i imaće dva nova kontejnerska terminala sa dodatnim kapacitetom od 6 miliona kontejnera. Ovaj kapacitet će biti dodan onome od 3 miliona TEU luke Tanger Med 1, koji je već premašen.

 

Luka Tanger Med 2 predstavlja treću fazu razvoja lučkog kompleksa Tanger Med, nakon luke Tanger Med 1 i putničke i drumske luke.

 

Menadžment uvera da radovi brzo napreduju. 

"Tanger Med 2 odgovara javnoj investiciji u infrastrukturi od oko 14 milijardi dirhama sa više od 4.600 metara nasipa i 2.800 metara keja. Ova nova luka će imati dva nova kontejnerska terminala sa dodatnim kapacitetom od 6 miliona kontejnera koji će biti dodani kapacitetu koji je već dostignut od 2014. godine od 3 miliona kontejnera luke Tanger Med 1”, saopštava menadžment.

 

Zbog toga će kapacitet kompleksa luke Tanger Med biti povećan na 9 miliona TEU kontejnera. To će joj omogućiti da postane jedna od dvadeset najvećih kontejnerskih luka na međunarodnoj skali i ojačaće dalje svoju poziciju kao referentni čvor za globalne logističke tokove i globalnu trgovinu.

 

U međuvremenu, u najnovijem rangiranju “World Top Container Ports” specijalizovane revije "Container Management", Tanger Med se pojavio kao 45. najveća kontejnerska luka na svetu i najveća u Africi (od 500 kontejnerskih luka širom sveta).

 

Investicija iznosi 1,1 milijardu evra. 

 

(Kurir.rs/Btissam Zejli/Foto: Printscreen Youtube)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...