UBILI 11 TIGROVA ZBOG RITUALA: Kasapili ove prelepe životnje i prinosii kao žrtve božanstvima u Indiji!
Foto: Profimedia

lovokradice

UBILI 11 TIGROVA ZBOG RITUALA: Kasapili ove prelepe životnje i prinosii kao žrtve božanstvima u Indiji!

Planeta -

U Indiji je uhapšeno 19 osoba u oblasti Mađa Pradeš zbog ubistva 11 tigrova od 2018. godine.

Većina uhapšenih su pripadnici plemena iz tampon zona i rezervata za divlje životinje, koji su ubijali tigrove i leoparde kako bi delove njihovih tela koristili u ritualima prinošenja žrtve božanstvima, prenosi "Hindustan tajms".

Kako se navodi, oni su verovali da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života i doneti sreću.

"Delovi tela, kao što su kandže, zubi i brkovi, nudile su se lokalnim božanstvima zbog verovanja da će ih to odbraniti od uroka, poboljšati zdravlje i doneti prosperitet", pojasnili su zvaničnici odeljenja za divlje životinje.

foto: EPA / Sanjeev Gupta

Zvaničnici su otkrili da je većina velikih mački, čije su delove koristili za ove rituale, ubijena postavljanjem zamki sa električnim žicama ili trovanjem u tampon zoni njihovog prirodnog staništa, uz pomoć doušnika.

"Čim bi tigrove stresla struja, lovokradice bi im uklanjali šape, kandže, brkove, kožu i zube i zatim ih zakopavali", rekao je jedan od zvaničnika.

Kako je rekao, nakon što se domognu delova tela, lovokradice su kontaktirale pripadnike plemena i za to naplaćivali 10.000 do 20.000 rupija.

Rituali u kojima se koriste delovi tela velikih mačaka praktikuju se još u provincijama Seoni, Balaghat, Mandla i Dindori, a slične prakse zabeležene i u provincijama Betul i Raizen.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track