Najnovije vesti

RUSKA TAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Preko 5.000 terorista pristiglih sa sirijskih ratišta već je na granici Avganistana!
Foto: Profimedia

alarmantno

RUSKA TAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Preko 5.000 terorista pristiglih sa sirijskih ratišta već je na granici Avganistana!

Planeta

Islamska država dovela oko 5.000 terorista u severni deo Avganistana, na granicu sa bivšom sovjetskim republikom, upozorila je ruska tajna služba FSB. Direktor FSB je izjavio i da su, prema podacima njegove službe, mnogi od njih bili na ratištima u Siriji.

 

 

"Posebno zabrinjavajuće je ponovno aktiviranje teroristički grupa u severnim provincijama Avganistana", rekao je Aleksander Bortnikov. Te informacije su, prema izveštaju RT, prenete šefu tajne službe bivše sovjetske republike, blizu čije granice su nagomilani teroristi.

 

Osim toga, upozorio je šef FSB, teroristi već imaju razrađen sistem da se infiltriraju u drujštva bovbših sovjetskih repiblika, u kojima se povezuju s šefovima organizovanog kriminala. A da bi sotali nevidljivi, ističe Bortnikov, "utapaju se" u reke migranata i izbeglica.

"Islamisti su pretrpeli seriju poraza u Siriji i Iraku, ali i dalje predstavljaju opasnost. Sada pokušavaju da se regrupišu u područjima koja nisu pod kontrolom sirijske vlade, ili da se prikriju u izbegličkim kampovima", kazao je šef ruske tajne službe.

 

Takođe, upozorio je i na još jednu opasnost: "Drugi alarmantan trend je taj da terorističke grupe 'sele' svoje snage ka drugim delovima sveta, a posebno na Severnu Afriku i Jugoistočnu Aziju."

 

Kurir.rs/RT

Foto Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...