DVE GODINE OKA NISU SKLOPILI, ZBOG MISTERIOZNOG ZVUKA: Kada su odlučili da  razvale zid, ono što su zatekli ih je prenerazilo! (VIDEO)
Foto: Printscreen Dejli Mejl

šokantno

DVE GODINE OKA NISU SKLOPILI, ZBOG MISTERIOZNOG ZVUKA: Kada su odlučili da razvale zid, ono što su zatekli ih je prenerazilo! (VIDEO)

Planeta -

Bračni par u noćima nije mogao da spava zbog neobičnog zvuka u njihovoj spavaćoj sobi. Taj ih je zvuk dve godine izluđivao.

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli da spavaju. Onda su odlučili da razlupaju zid i otkrili da se radi o ogromnoj košnici od čak 80.000 pčela koje su izgradile ogromno gnezdo u zidovima njihove kuće u gradu Pino Puente u blizini Granade.

U pomoć su pozvali lokalnog pčelara Serđa Guerera koji je uklonio ogromnu košnicu. Pčele su zauzele veliki deo zida i raširile se gotovo celom visinom spavaće sobe. Guerero je pčelar amater koji ljudima nudi svoje usluge u uklanjanju košnica iz njihovih domova, a pritom pčele ne ubija.

O ovom slučaju rekao da ne razumije kako su ti ljudi mogli dve godine da žive s toliko pčela.

'Trebalo mi je sedam sati da izvadim košnicu, oslobodim pčele i vratim ih u prirodu', rekao je Guerero, koji je uz pomoć posebnog sistema za usisavanje izvadio sve pčele i zatim ih odvezao na sigurno. Činjenica da su se ove pčele nastanile u zidovima kuće povezana je sa klimatskim promenama jer je sve manje stabala, kaže Guerrero.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track