TRAMPOVA SUMO DIPLOMATIJA: Postao prvi predsednik koji je gledao obračun japanskih divova (VIDEO)
Foto: AP

Opušteno Šef Bele kuće u poseti Japanu

TRAMPOVA SUMO DIPLOMATIJA: Postao prvi predsednik koji je gledao obračun japanskih divova (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp odlično se zabavlja s japanskim premijerom Šinzom Abeom tokom posete zemlji izlazećeg sunca.

Tramp je juče odigrao partiju golfa sa Abeom (prvu su odigrali kad je Abe bio u poseti SAD), da bi potom travnati teren zamenili ringom gde su posmatrali turnir u sumo rvanju!

foto: AP

Tramp je turnir pratio u društvu supruge Melanije. Zanimljivo je da je Slovenka s pažnjom gledala obračune gorostasa koji su pokušavali jedan drugog da izbace iz ringa. Tramp i Abe će danas razgovarali o trgovini, a šef Bele kuće će biti gost i novog japanskog cara Naruhita.

"Poljoprivreda i govedina su u velikoj meri u igri. Mnogo toga nas očekuje posle parlamentarnih izbora u Japanu u julu, kad očekujem velike brojeve", napisao je Tramp na Tviteru nakon partije golfa.

Tramp je nezadovoljan velikim suficitom u trgovini s Japanom i razmatra uvođenje tarifa na izvoz japanskih automobila. Tramp je na Tviteru poručio i da, za razliku od svojih saradnika, nije uznemiren zbog toga što je Severna Koreja nedavno ispalila nekoliko „malih projektila“.

Kurir /E.K.

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track