TRAMP I KIM SE SLOŽILI OKO JEDNE STVARI: Obojicu nervira Džo Bajden, a oba lidera su rekla OVO O NJEGOVOJ INTELIGENCIJI (VIDEO)
Foto: AP

direktno

TRAMP I KIM SE SLOŽILI OKO JEDNE STVARI: Obojicu nervira Džo Bajden, a oba lidera su rekla OVO O NJEGOVOJ INTELIGENCIJI (VIDEO)

Planeta -

Američki predsjednik Donald Tramp podržao je oštro stajalište severnokorejskog čelnika Kim Džong-una o bivšem američkom potpredsedniku Joeu Bajdenu, odbacujući primedbe da se udružio s njim u kritici američkog kolege.

"Pa Kim Džong-un izjavio je da je Džo Bajden osoba s niskim koeficijentom inteligencije. Verojatno jeste, na osnovu njegovog dosijea. Mislim da se s njim slažem u pogledu toga", rekao je Traamp na novinskoj konferenciji u Tokiju.

Severnokorejska državna agencija objavila je prošle nedelje oštar napad na Bajdena koji je bio kritičan prema izolovanoj državi.

Tramp je pojačao kritike Bidena, dok se bivši potpredsednik uspinje u anketama za demokratsku predsedničku nominaciju kao protivkandidtkandidat Trampu na izborima 2020.

Tramp često ismejava svoje političke suparnike, ali primetna je činjenica da su njegov tvit u nedelju i njegovi komentari u ponedeljak izneseni za vreme njegova boravka u inostranstvu i da se svrstao uz Kima, kojega mnogi smatraju brutalnim diktatorom.

Tramp nastoji da izgradi jak odnos sa severnokorejskim čelnikom u nadi da će možda postići mirovni sporazum.

U ponedeljak je napao Bidena i bivšeg predsednika Baraka Obamu zbog njihovih napora da se Iran spreči u razvijanju nuklearnog oružja. Tramp je povukao SAD iz nuklearnog dogovora koji je Iran potpisao s Vašingtonom i drugim stranim silama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track