Najnovije vesti

ZBOG NEZGODNOG PITANJA NOVINAR ZAVRŠIO NA PODU: Ruskom funkcioneru pukao film pred kamerama, posle incidenta EKSPRESNO IZBAČEN IZ STRANKE (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

ZBOG NEZGODNOG PITANJA NOVINAR ZAVRŠIO NA PODU: Ruskom funkcioneru pukao film pred kamerama, posle incidenta EKSPRESNO IZBAČEN IZ STRANKE (VIDEO)

Planeta

Ruski TV reporter se našao na podu nakon što je lokalnom funkcioneru postavio neugodna pitanja. Incident je rezultirao krivičnom istragom protiv zvaničnika i njegovim proterivanjem iz vladajuće stranke.

Regionalna TV ekipa Rusije 24 se obratila šefu lokalne administracije, Sergeju Zajcevu, za komentar o lošim stambenim uslovima preživelih u požaru u jednom od okruga Republike Kakazije u Sibiru.

U 2015. godini požari su ubili na desetine ljudi i ostavili mnoge bez krova nad glavom. Zajcev je tada optužen za krivični nemar, koji je doveo do smtnih slučajeva, i osuđen na četiri godine zatvora, ali je tada amnestiran i uspeo je da zadrži svoju funkciju.

Intervju sa Zajcevom krenuo je u pogrešnom smeru kada je novinar postavio pitanje o državnim fondovima koji su formirani za izgradnju stanova za preživele u požaru.

Godine 2015. Vlada je zadužila lokalne vlasti da zamene izgorele kuće novim zgradama. Prema rečima stanovnika, gradnja se odvijala godinama i rezultirala je lošim zgradama koje nisu pogodne za stanovanje.

Stvari su postale sasvim loše, kada je zvaničnik, ljut zbog neugodnih pitanja o navodnoj korupciji i njegovoj ranijoj osudi, počeo da vređa i udara novinara i na kraju ga oborio na zemlju, dok su ostali prisutni pokušali da spreče snimatelja da snimi incident.

Snimci napada su izazvai negodovanje javnosti u Rusiji i kao i žestoku raspravu sa mnogim političarima i novinarima koji su kritikovali postupke zvaničnika. Osramoćeni zvaničnik pokušao je da se opravda nazivajući reportera "profesionalnim" provokatorom.

Međutim, pokušaji kontrole štete bili su neuspešni jer je stranka "Jedinstvena Rusija" izbacila Zajceva iz članstva, nazivajući njegovo ponašanje "birokratskim delirijumom".

Kurir.rs/RT

Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...