Najnovije vesti

ALBANCI PROTESTOVALI U TIRANI UPRKOS APELIMA ZAPADA: Optužili Ramu za korupciju i zatražili njegovu ostavku! Najmanje osmoro povređenih
Foto: AP Hektor Pustina

optužili ramu za korupciju

ALBANCI PROTESTOVALI U TIRANI UPRKOS APELIMA ZAPADA: Optužili Ramu za korupciju i zatražili njegovu ostavku! Najmanje osmoro povređenih

Planeta

Više hiljada pristalica albanske opozicije ponovo je izašlo na ulice, zahtevajući raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pristalice opozicije su se okupile uprkos pozivima EU, SAD i drugih zapadnih institucija da se angažuju u dijalogu i izbegavaju nasilje.

foto: AP Hektor Pustina

Demonstranti, predvođeni Demokratskom partijom, okupili su se kod glavne zgrade vlade, optužujući premijera Edija Ramu za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom.

foto: AP Hektor Pustina

Oni traže da Rama podnese ostavku i da se formira prelazna vlada, koja će sprovesti prevremene parlamentarne izbore.

Članovi Ramine Socijalističke partije smatraju da opozicija nanosi štetu ugledu zemlje u vreme kada lideri EU odlučuju da li da pokrenu pregovore o punopravnom članstvu sa Tiranom.

foto: AP Hektor Pustina

Ujedinjena albanska opozicija dobila dozvolu da protestuje samo dva sata, od 19 do 21 časa, i to samo ispred zgrade albanske vlade u Tirani, suprotno njihovom zahtevu da protesti traju do ponoći.

 

Zbog protesta opozicije i posete generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je bio u Tirani, u glavnom gradu je povišen stepen bezbednosti.

 

Najmanje sedam policajaca i jedan demonstrant povređeni su večeras tokom sukoba policije sa učesnicima protesta opozicije u centru Tirane.

 

Tokom obraćanja lidera opozicine Demokratske partije Ljuljzima Baše na zgradu albanske vlade bačene su signalne rakete, dimne bombe i "molotovljevi kokteli", javio je AP.

 

 

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...