ALBANCI PROTESTOVALI U TIRANI UPRKOS APELIMA ZAPADA: Optužili Ramu za korupciju i zatražili njegovu ostavku! Najmanje osmoro povređenih
Foto: AP Hektor Pustina

optužili ramu za korupciju

ALBANCI PROTESTOVALI U TIRANI UPRKOS APELIMA ZAPADA: Optužili Ramu za korupciju i zatražili njegovu ostavku! Najmanje osmoro povređenih

Planeta -

Više hiljada pristalica albanske opozicije ponovo je izašlo na ulice, zahtevajući raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pristalice opozicije su se okupile uprkos pozivima EU, SAD i drugih zapadnih institucija da se angažuju u dijalogu i izbegavaju nasilje.

foto: AP Hektor Pustina

Demonstranti, predvođeni Demokratskom partijom, okupili su se kod glavne zgrade vlade, optužujući premijera Edija Ramu za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom.

foto: AP Hektor Pustina

Oni traže da Rama podnese ostavku i da se formira prelazna vlada, koja će sprovesti prevremene parlamentarne izbore.

Članovi Ramine Socijalističke partije smatraju da opozicija nanosi štetu ugledu zemlje u vreme kada lideri EU odlučuju da li da pokrenu pregovore o punopravnom članstvu sa Tiranom.

foto: AP Hektor Pustina

Ujedinjena albanska opozicija dobila dozvolu da protestuje samo dva sata, od 19 do 21 časa, i to samo ispred zgrade albanske vlade u Tirani, suprotno njihovom zahtevu da protesti traju do ponoći.

Zbog protesta opozicije i posete generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je bio u Tirani, u glavnom gradu je povišen stepen bezbednosti.

Najmanje sedam policajaca i jedan demonstrant povređeni su večeras tokom sukoba policije sa učesnicima protesta opozicije u centru Tirane.

Tokom obraćanja lidera opozicine Demokratske partije Ljuljzima Baše na zgradu albanske vlade bačene su signalne rakete, dimne bombe i "molotovljevi kokteli", javio je AP.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track