PET OSOBA POVREĐENO U VENECIJI: Kruzer izgubio kontrolu i udario u pristanište i brodić
Foto: AP / Antonio Calanni

Incident

PET OSOBA POVREĐENO U VENECIJI: Kruzer izgubio kontrolu i udario u pristanište i brodić

Planeta -

Turisti na kopnu počeli su da beže kada je kruzer "Opera" prvo oštetio dokove, a zatim se zakucao u brodić "Rečna grofica" u kanalu Gvideka

VENECIJA - Pet osoba je povređeno kada je ogroman turistički brod izgubio kontrolu i udario u pristanište i manji brod u prometnom kanalu na ulazu u Veneciju, saopštili su italijanski zvaničnici.

Turisti na kopnu počeli su da beže kada je kruzer "Opera" prvo oštetio dokove, a zatim se zakucao u brodić "Rečna grofica" u kanalu Gvideka.

Lokalni zvaničnici su naveli da je povredjeno pet žena koje su bile na brodiću. Jedna od njih je odmah puštena iz bolnice, dok je ostalima predloženo da ostanu na lečenju nekoliko dana.

Kompanija koja je vlasnik kruzera saopštila je da je brod imao mehanički problem kada je trebalo da pristane na terminal. Dva tegljača koja su vukla "Operu" kroz kanal pokušala su da zaustave kruzer, ali nisu uspela da spreče njegov udarac u brodić.

Predsednik udruženja tegljača u Veneciji Davide Kalderan rekao je za agenciju ANSA da su "dva tegljača pokušala da zaustave veliki brod", ali da je "onda puklo uže, usled sudara s brodićem".

Italijanski mediji su objavili audio snimak na kojem se čuje kako kapetan kruzera javlja da komande na brodu ne rade. Istraga nesreće je u toku.

Nesreća je obnovila pozive da se za kruzere uvedu ograničenja na području Venecije. Protivnici kruzera navode da su oni preveliki za Veneciju, da zagadjuju vazduh, da ugrožavaju ekosistem u laguni i da predstavljaju opasnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track