JUTJUBER SE BRUTALNO NAŠALIO SA BESKUĆNIKOM: Prvo ga osudili gledaoci, a zatim i sud! Sa pravom je dobio 15 meseci robije (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

JUTJUBER SE BRUTALNO NAŠALIO SA BESKUĆNIKOM: Prvo ga osudili gledaoci, a zatim i sud! Sa pravom je dobio 15 meseci robije (VIDEO)

Planeta -

Korisnik Jutjuba izveo je jednu nehumanu šalu i objavio je na tom popularnom servisu za razmenu videosnimaka, zbog čega ga sada čeka zatvorska kazna.

Naime, Kanghua Ren ispunio je Oreo keks pastom za zube pa je zatim snimio sebe kako beskućniku u Barceloni daje taj kolačić, javlja Njujork Tajms.

Sud u Barseloni proglasio je Rena krivim za kršenje moralnog integriteta beskućnika pa ga je kaznio 15-mesečnom zatvorskom kaznom, s time da žrtvi šale mora još dodatno platiti 20.000 evra odštete. Dodatno, sud je naredio da se tokom sledećih pet godina zatvore korisnički Renovi računi na Jutjubu i drugim društvenim medijima.

Nakon što je objavio snimak neslane šale, Ren je na društvenim mrežama naišao na mnogobrojne osude. Ubrzo se vratio beskućniku i ponudio mu novčanicu od 20 evra. Prema navodima policije, ćerki žrtve ponudio je još dodatnih 300 evra i zamolio je da ga ne tuži.

Prilikom odbrane, Ren je objasnio kako se samo radilo o šali i da se kasnije pokušao da iskupi za neprijatnost koju ju prouzrokovao beskućniku. "Radim stvari zbog predstave. Ljudi vole da gledaju nešto morbidno", rekao je Ren u sudnici. Sudija je primetila kako je Ren na spomenutom videu zaradio više od 2.000 evra prihoda od oglašavanja.

"Ovo nije bio izolovani čin", zaključila je sudija Rosa Aragones. Naime, već je ranije, stoji u presudi, u drugim video snimcima Ren demonstrirao "okrutno ponašanje" prema "lakim ili ranjivim žrtvama".

U izvornom videu, koji je kasnije sklonjen, tada 19-godišnji Ren priznao je da je "možda otišao malo predaleko", ali je dodao kako postoji i "pozitivna strana" u celoj priči. "To će mu pomoći da malo očisti zube. Mislim da ih nije oprao otkako je postao siromašan“, kazao je Ren u videu. Kanghua Ren rođen je u Kini, ali u Barseloni živi od detinjstva.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track