IRAN OBJAVIO DETALJNU MAPU I POKAZAO NAJVEĆI DOKAZ DO SADA: Tačno ovde smo oborili američki dron! Nema sumnje da je bio u našem prostoru! (FOTO)
Foto: EPA, Printscreen Twitter

dokazi

IRAN OBJAVIO DETALJNU MAPU I POKAZAO NAJVEĆI DOKAZ DO SADA: Tačno ovde smo oborili američki dron! Nema sumnje da je bio u našem prostoru! (FOTO)

Planeta -

Ministar inostranih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif objavio je mapu na kojoj je predstavljena putanja leta oborene američke bespilotne letelice.

Na mapi se vide detalji leta drona, njegove koordinate u trenutku kada je Iran poslao signal upozorenja i tačka u kojoj je američka bespilotna letelica oborena.

"Nema sumnje u to gde se uređaj nalazio kada je bio oboren“, naveo je Zarif, ukazujući na to da je, suprotno saopštenjima američke strane, dron narušio vazdušni prostor Irana i da je bio oboren na teritoriji te zemlje.

Iranska vojska je ranije pokazala olupine drona koje su, kako tvrdi, pronađene u teritorijalnim vodama Irana.

1 / 3 Foto: EPA / Ho

Iranska revolucionarna garda saopštila je 20. juna da je iranska vojska oborila američku bespilotnu letelicu kod ulaza u Persijski zaliv na jugu zemlje, zato što je dron narušio vazdušni prostor Irana.

Centralna komanda Oružanih snaga SAD je kasnije saopštila da je iranski raketni kompleks oborio letelicu američke vojne mornarice iznad Ormuskog moreuza u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Predsednik SAD Donald Tramp je u poslednji čas naredio da se odustane od napada na Iran u znak odmazde za obaranje američkog drona.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track