Najnovije vesti

TRAMP PRIZIVA SOPSTVENI OPOZIV: To bi mi povećalo šanse da pobedim na izborima!
Foto: AP / Andrew Harnik

izbori u americi

TRAMP PRIZIVA SOPSTVENI OPOZIV: To bi mi povećalo šanse da pobedim na izborima!

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da bi pokretanje procedure njegovog opoziva povećalo šanse da pobedi na predsedničkim izborima u SAD zakazanim 2020. godine.

 

Tramp, koji je u utorak krenuo u predizbornu kampanju, rekao je da bi mu eventualna procedura opoziva pomogla da lakše osvoji drugi predsednički mandat, prenela je danas američka televizijska mreža En Bi Si (NBC) deo intervjua sa američkim predsednikom.

 

"Mislim da bi lakše pobedio. Međutim, verujem da to ne bih voleo. Bilo bi nepravedno jer nisam ništa loše uradio", rekao je Tramp.

 

Američki predsednik je skoro dve godine bio meta istrage o eventualnoj vezi izmedju njegovog izbornog štaba i Rusije tokom prethodnih predsedničkih izbora.

 

Rezultati istrage navode da nema dokaza o takvoj vezi ali je naveden spisak Trampovog pritiska tokom istrage. Od tada je nekoliko demokrata zatražilo pokretanje procedure opoziva Trampa zbog ometanja istrage. Medjutim, lideri demokrata smatraju da bi ta procedura bila neuspešna jer većinu u Senatu čine republikanci.

 

(Kurir.rs/Beta-AFP/Foto: AP / Andrew Harnik)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...