KIM LJUT NA JUŽNU KOREJU: Prestanite da se namećete kao posrednik između nas i SAD
Foto: AP / Pyongyang Press Corps

NEĆE POSREDNIKA

KIM LJUT NA JUŽNU KOREJU: Prestanite da se namećete kao posrednik između nas i SAD

Planeta -

PJONGJANG - Severna Koreja saopštila je danas da Južna Koreja mora da prestane da pokušava da posreduje između Pjongjanga i Vašingtona.

To saopštenje je očigledno nastavak izražavanja nezadovoljstva Pjongjanga Seulom i Vašingtonom zbog zastoja u nuklearnim pregovorima, smatra AP.

Agencija navodi da nema znakova da bi Severna Koreja mogla da napusti pregovore, s obzirom na to da Kancelarija za odnose između dve Koreje i dalje radi i da Pjongjang i dalje govori o dobrim odnosima svog lidera Kim Džong-una sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Novo saopštenje izdato je dva dana pre Trampove posete Južnoj Koreji.

SAD i Severna Koreja nisu održavale sastanke od kako je propao samit dvojice lidera u Hanoju u februaru. To nije bio udarac samo za Vašington i Pjongjang, već i za predsednika Južne Koreje Mun Džae-ina, koji je pokušavao da pomogne dvema zemljama da pronađu dilpomatsko rešenje za nuklearnu krizu.

Nada da će pregovori biti obnovljeni ipak se rodila pošto su Tramp i Kim razmenili lična pisma.

Mun je ove nedelje izjavio da zvaničnici SAD i Severne Koreje održavaju "razgovore iza kulisa" u pokušaju da pripreme samit Trampa i Kima. Mun je naveo i da su u toku razgovori između dve Koreje kroz "različite kanale", koje nije imenovao.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track