SVE OČI UPRTE U OSAKU! TRAMP I PUTIN OTVORILI PRVI DAN SAMITA G20: Evo o čemu su dva lidera govorila više od sat vremena! (VIDEO)
Foto: Printscreen

SUSRET DVA PREDSEDNIKA

SVE OČI UPRTE U OSAKU! TRAMP I PUTIN OTVORILI PRVI DAN SAMITA G20: Evo o čemu su dva lidera govorila više od sat vremena! (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp i njegov ruski kolega Vladimir Putin sastali su se na samitu G20 koji je počeo u Osaki u Japanu.

Pretpostavlja se da su razgovarali o Iranu, Ukrajini, Siriji, kontroli naoružanja i drugim međunarodnim pitanjima. Sastanak je trajao sat i po.

Prvi put su se sreli upravo na samitu G20 u Hamburgu, a poslednji pre 7 meseci. Uglavnom se radilo o susretima na marginama velikih događaja, dok su prvi sastanak u četiri oka održali 16. jula 2018. godine u Helsinkiju.

Ranije je najavljeno da će susret predsednika trajati oko jedan sat, ali će, kažu u Moskvi, "dužina zavisiti isključivo od njih dvojice".

Trgovinske i geopolitičke tenzije, kao i klimatske promene biće na dnevnom redu dvodnevnog samita lidera Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20) koji je počeo u Osaki.

Iako glavnu zabrinutost predstavlja smirivanje trgovinskih napetosti između SAD i Kine, lideri G20 će se baviti i rešavanjem globalnih kriza.

Kurir.rs Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track