ITALIJANSKA MAFIJA IMA NOVI UNOSNI BIZNIS: Lažne humanitarne organizacije povezane sa Ndrangetom UKRALE MILIONE EVRA iz državnih fondova za prihvat migranata!
Foto: EPA

uhapšeno 11 osoba

ITALIJANSKA MAFIJA IMA NOVI UNOSNI BIZNIS: Lažne humanitarne organizacije povezane sa Ndrangetom UKRALE MILIONE EVRA iz državnih fondova za prihvat migranata!

Planeta -

Lažne humanitarne organizacije povezane sa italijanskom mafijom Ndrangetom uzele su milione evra od javnih fondova nakon što su dobile tendere za prihvat migranata, objavila je italijanska finansijska policija.

Finansijska policija objavila je da je uhapšeno 11 ljudi. Jedna osoba je ostala u pritvoru, pet je u kućnom pritvoru, a pet ne sme da napusti grad u kom živi. Između 2014. i 2018. pet humanitarnih organizacija dobilo je ugovore za prihvat migranata u severnim pokrajinama Lodiju, Parmi i Paviji vredne oko 7, 5 miliona evra, objavila je policija.

Od te svote osumnjičeni, koji su optuženi za prevaru i pranje novca, uzeli su oko 4,5 miliona evra za "lične potrebe", navela je policija. Mafijaši Ndrangete su iskoristili humanitarne organizacije kako bi izvadili neke svoje članove iz zatvora, da bi ih registrovali kao radnike u tim organizacijama.

U Italiji nije retkost da nekim osuđenicima bude dopušteno da služe kaznu van zatvora ako rade za zajednicu ili njihov rad bude na neki drugi način društveno koristan.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, koji hoće da ograniči migraciju i dugo vremena je optuživao humanitarne organizacije da uzimaju novac sistema za prihvat migranata, pozdravio je ovu policijsku akciju. "Manje (migrantskih) dolazaka i manje novca za (profesionalni) prihvat migranata: na taj način štedimo novac, branimo Italiju i ulažemo u zapošljavanje više policije. Party je gotov", poručuje Salvini u tvitu.

Kurir.rs/iltempo.it

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track