KREMLJ POTVRDIO: Putin i Rute razgovarali o padu MH17 KRATKO I USPUT!
Foto: EPA, Profimedia

SAMIT G20

KREMLJ POTVRDIO: Putin i Rute razgovarali o padu MH17 KRATKO I USPUT!

Planeta -

Kremlj je potvrdio da je na samitu G20 u Osaki predsednik Rusije Vladimir Putin nakratko razgovarao sa holandskim premijerom Markom Ruteom o padu malezijskog aviona "Boing MH17" 17. jula 2014. u Ukrajini, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Mogu da potvrdim da je ovaj razgovor održan. To je bio to vrlo kratak usputni razgovor, na marginama. Osim s premijerom Holandije, Putin je takve razgovore vodio sa skoro svim učesnicima ovog samita", objasnio je Peskov.

"Zaista je dotaknuto pitanje o stavu predsednika, stavu ruske strane. On je vrlo jasan, dosledan i, naravno, on se zasniva na činjenici da se ne može prihvatiti istraga koja se sprovodi bez učešća Rusije. To su teze koje se stalno na različitim nivoima predstavljaju našim partjnerima u Holandiji i drugim zemljama", dodao je on.

Holandski mediji su 1. jula saopštili da je premijer Holandije Mark Rute razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na samitu G20, koji je održan u japanskoj Osaki, o obaranju malezijskog aviona "Boing MH17" u Ukrajini.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track