PANIKA NA CRNOM MORU: Francuski špijunski brod uplovio s opremom za presretanje svih signala za komunikaciju (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Necmi Camera

ovo nije prvi put

PANIKA NA CRNOM MORU: Francuski špijunski brod uplovio s opremom za presretanje svih signala za komunikaciju (FOTO) (VIDEO)

Planeta -

Izviđački brod "Dupi d lom" francuske ratne mornarice ušao je u Crno more, saopštio je portal je "Bosforus obzerver", koji prati prolaz brodova kroz Bosfor.

Francuski brod predviđen je za radio-elektronsko obaveštavanje. ​Opremljen je sa dva navigaciona radara, sa stanicama za upozoravanje o radarskim zracima i za identifikaciju, sa satelitskim komunikacionim sistemima, kao i sa sistemima za radio-tehničko obaveštavanje.

Zahvaljujući ovoj opremi, francuska vojska može da detektuje, da određuje položaj i da vrši tehničku analizu zrakova različitih radara, kao i da presreće i sluša signale komunikacijskih sistema, uključujući i satelitske.

Osim toga, oni mogu da presreću i elektronsku poštu i razgovore preko mobilnih telefona.

Poslednji put "Dupi d lom" je na Crnom moru bio u junu 2015. godine. On je takođe bio prisutan u regionu i u aprilu 2014, ubrzo nakon ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom.

Trenutno se na Crnom moru održavaju ukrajinsko-američke vojne vežbe "Si briz 2019". U njima učestvuje oko 30 brodova, 30 aviona i više od 900 ljudi.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je manevre - pokušajem destabilizacije situacije u regionu.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja