NOVA AFERA POTRESA DUBAI: Pobegla najmlađa šeikova žena, mesecima se krije u Londonu! Kad je čula šta je radio rođenoj ćerki, odmah je spakovala kofere! (VIDEO)
Foto: Profimedia

BEŽE OD ŠEIKA

NOVA AFERA POTRESA DUBAI: Pobegla najmlađa šeikova žena, mesecima se krije u Londonu! Kad je čula šta je radio rođenoj ćerki, odmah je spakovala kofere! (VIDEO)

Planeta -

Nakon što je ćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum, pokušala da pobegne od svog strogog oca, pronela se vest da je i njegova supruga učinila isto.

Najmlađa supruga vladara Dubaija mesecima je oprezno planirala bekstvo u London, i to nakon što joj je muž, Muhamed bin Rašid Maktum, lagao da je zatočio i mučio svoju stariju ćerku.

foto: Profimedia

Prijatelji su rekli da je princeza Haja Bint al Husein pobegla iz Dubaija kada je čula kako šeik Muhamed tretira svoju ćerku. Nije želela da nju zadesi ista sudbina.

Iako šeik tvrdi da je Latifa bila oteta i žrtva iznude pa su morali da je vraćaju u Dubai, ona sama kaže da to nije istina i da je pokušavala da pobegne i započne novi život u SAD-u.

Pretpostavlja se da se princeza Haja (45) sada krije u Velikoj Britaniji sa dvoje dece, a spremna je za višemilioski razvod i borbu za starateljstvo nad decom.

Haja je iz Dubaija otišla u maju, prvo u Nemačku, a onda u Veliku Britaniju.

Šeik je protiv nje podigao tužbu, a saslušanje je zakazano za 30. jul.

Mediji prenose da se nalazi u 85 miliona funti vrednoj kući u zapadnom Londonu gde čeka saslušanje.

Princeza Haja je jedna od šest žena šeika Maktuma.

Podsetimo, Latifa (33) je pobegla na jahti prošle godine, ali nije daleko odmakla jer su je uhvatile specijalne jedinice i sada se nalazi u zatvoru. Pre nego što je uhvaćena, snimila je niz snimaka na kojima je rekla da je njen život laž i da je bila mučena.

Navodno, još kao tinejdžerka je pokušala da pobegne znog čega je dve godine provela u zatvoru.

Kada je Haja shvatila da je šeik spreman i rođenu ćerku da strpa u zatvor, počela je da strahuje i za svoju decu.

Inače, Haja i Latifa nisu imale mnogo veze jedna s drugom i nisu se često sretale. Živele su u različitim palatama i nisu imale zajedničke prijatelje, ali se sve promenilo nakon posete bivše irske predsednice Meri Robinson koja je počela da postavlja pitanja o Latifinom povratku u Dubai.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track