Najnovije vesti

POŽARI BESNE NA EVIJI, UHAPŠEN MUŠKARAC (64): Hteo da zapali osušeni korov, pa napravio haos! Vatru gase i avioni (VIDEO)
Foto: Printscreen

vatra izbila na 3 lokacije

POŽARI BESNE NA EVIJI, UHAPŠEN MUŠKARAC (64): Hteo da zapali osušeni korov, pa napravio haos! Vatru gase i avioni (VIDEO)

Planeta

Na grčkom ostrvu Eviji izbilo je nekoliko požara, a vatrogasci i dalje pokušavaju da ih ugase.

Vatrogasna služba saopštila je da je uhapšen muškarac (64) zbog sumnje da je uzrokovao prvi požar time što je pokušao da zapali osušeni korov u blizini svoje kuće. On će se kasnije danas biti izveden pred tužioca na sudu.

Požari su počeli u četvrtak popodne u Manikiji, na poljoprivrednom zemljištu, a vatrogasci su uspeli da ograniče širenje prvog požara.

U četvrtak uveče su, međutim, požari izbili na tri lokacije, u Kimi, Pirgri i Agios Georgiosu, a od ranih jutarnjih sati u gašenju požara učestvuju i avioni.

U njihovom gašenju učestvuje 225 vatrogasaca, četiri aviona sa vodom, tri helikoptera i još 100 vozila, kao i teška masinerija.

Kako se navodi, iako vatra ne ugrožava stambene zone, vatrogasna služba naredila je evakuaciju naselja Gavalas, Dafni, Neohori i Lofiskos kao preventivnu meru.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...