RAZBIJENA SRPSKA BANDA: Krali kartice po Nemačkoj, pa podizali pare na bankomatima, žrtve oštetili za petocifreni iznos!
Foto: Shutterstock

izveli više od 11 pljački

RAZBIJENA SRPSKA BANDA: Krali kartice po Nemačkoj, pa podizali pare na bankomatima, žrtve oštetili za petocifreni iznos!

Planeta -

Nemačka policija uhapsila je Srbina (29) zbog sumnje da je kao vođa bande krao debitne kartice kojima je podizao novac sa bankomata.

On se nalazi u pritvoru u Dortmundu, a policija traga za njegovom saučesnicom Srpkinjom (32). Kako je saopštila nemačka policija, banda je izvela najmanje 11 pljački.

Oni su krali debitne kartice od bespomoćnih starijih sugrađana, a onda sa njima podizali novac sa bankomata. Do šifri su dolazili špijuniranjem ili su ih žrtve imale sa sobom.

Krivična dela su počinjena u periodu od aprila 2018. hapšenja i to u Dortmundu (8), Esenu (2) i Hildenu (1). Kako je policija saopštila, žrtve su oštetili za petocifreni iznos.

Opsežna istraga dovela je do hapšenja lidera bande, 29-godišnjeg Srbina, ali je Srpkinja (32), za koju se sumnja da je učestvovala u istim delima u bekstvu i policija veruje da je već napustila Nemačku.

Kurir.rs

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track