BAHATA SESTRA SAUDIJSKOG PRINCA ZAVRŠILA NA SUDU: Naredila telohranitelju da prebije radnika i vikala UBIJ TO PSETO, NE ZASLUŽUJE DA ŽIVI! (FOTO)
Muhamed bin Salman, Foto: EPA

saudijska kraljevska porodica

BAHATA SESTRA SAUDIJSKOG PRINCA ZAVRŠILA NA SUDU: Naredila telohranitelju da prebije radnika i vikala UBIJ TO PSETO, NE ZASLUŽUJE DA ŽIVI! (FOTO)

Planeta -

Hasa bint Salman, sestra saudijskog prestolonaslednika, optužena je za napad na jednog radnika, zbog čega je slučaj dospeo i na sud.

Iako je negirala sve optužbe, nije se pojavila na sudu. Podsetimo, sve se dogodilo 2016. godine u njenom luksuznom apartmanu u Parizu.

Hasa je naredila svom telohranitelju Rani Saidiu, takođe optuženom, da pretuče radnika Ašrafa Eida jer je viđen kako fotografiše njen dom.

Eid je pozvan a popravi oštećeni bazen, a istražiteljima je rekao da su fotografije snimljene telefonom potrebne kako bi obavio posao.

Pošto je princeza sumnjala da on želi da proda slike, pobesnela je.

Eid kaže kako su ga vezali i primorali da princezi poljubi stopala. Nakon što su ga pretukli, oduzeli su mu alat.

U izjavi koju je dao za jedan francuski magazin ispričao je kako je princeza vikala da ga ubiju.

"Ubij to pseto, ne zaslužuje da živi", navodno je princeza rekla tokom incidenta.

Telohranitelj Saidi, koji prati princezu na putovanjima po Evropi i SAD, bio je jedini prisutan na prvom saslušanju, okružen svojom porodicom.

"Čuo sam da princeza plače i doziva pomoć, a onda sam ga video kako drži telefon. Zgrabio sam ga i oborio, nisam znao koja je bila njegova namera. Za 12 godina posla, video sam slične stvari. Arapi žele da imaju fotografije, a princeza im je veoma važna", rekao je telohranitelj na saslušanju.

Princeza je optužena za saučesništvo u oružanom nasilju, saučesništvo u držanju lica protiv njihove volje i krađu.

Još u decembru 2017. godine izdat je nalog za njeno hapšenje u Francuskoj, a i dalje se ne zna gde se ona nalazi.

O princezi Hasi se malo toga zna. Veruje se da ima oko 40-ak godina, a državni mediji u Saudijskoj Arabiji je hvale zbog humanitarnog rada i kampanje za ženska prava.

Sa druge strane, njen brat Muhamed, prestolonaslednik, često je na naslovnicama medija. Iako je podgrejao nade u velike društvene i ekonomske reforme kada je postao krunski princ 2017. godine njegova reputacija je narušena posle ubistva novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu prošle godine.

Sumnja se da je lično princ naredio njegovo ubistvo.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track