Najnovije vesti

POTRESNI SNIMCI IZ GRČKE: Majka sa bebom u naručju traži spas od olujnog nevremena! (VIDEO)
Foto: printscreen telegraf.rs

haos

POTRESNI SNIMCI IZ GRČKE: Majka sa bebom u naručju traži spas od olujnog nevremena! (VIDEO)

Planeta

Oluja je bila toliko razorna da je gotovo potpuno uništila pojedine ugostiteljske objekte. Ljudi i majke sa decom u naručju bežali su u panici tražeći siguran zaklon.

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

 

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

 

"Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala", kazala je Glišićeva.

 

Kazala je da niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat.

Međutim, problem pravi i to što su telefonske i internet veze u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.

 

Ono što je poznato je da je najmanje sedam osoba, među kojima dvoje dece, poginulo, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je sinoć Halkidiki.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. Stradali su i hoteli duž obale.

 

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Telegraf)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...