PETORICA TINEJDŽERA SILOVALA DEVOJKU (18) U NEMAČKOJ: Tako se zverski iživljavali da je završila u bolnici, a neki napasnici imaju samo 12 godina!
Foto: Shutterstock

horor

PETORICA TINEJDŽERA SILOVALA DEVOJKU (18) U NEMAČKOJ: Tako se zverski iživljavali da je završila u bolnici, a neki napasnici imaju samo 12 godina!

Planeta -

Petorica tinejdžera osumnjičena su da su u nemačkom gradu Milhajmu na Ruru silovala 18-godišnjakinju, što je u Nemačkoj pokrenulo raspravu o pomeranju starosne granice za krivičnu odgovornost.

Trojica četrnaestogodišnjaka i dvojicu dvanaestogodišnjaka završili su iza rešetaka zbog sumnje da su počinili "ozbiljan seksualni zločin".

Svi osumnjičeni su suspendovani iz škole do početka letnih praznika, koji u Nemačkoj počinju 15. jula.

Žrtva, kako piše Gardijan, morala je na lečenje jer je, kako je opisao portparol policije, "ekstremnog nasilja".

U sredu su mediji u Nemačkoj pisali o novom slučaju seksualnog zlostavljanja u istom gradu, počinjenom takođe od strane maloletnika.

foto: Profimedia

Navodno je u ponedeljak uveče devojčicu (15) okružila grupa dečaka starih između 11 i 17 godina, a zatim su je uznemiravali i neprimereno dodirivali.

Prema nemačkim zakonima osobe mlađe od 14 godina ne mogu da budu krivično odgovorne. Umesto njih, krivična odgovornost prebacuje se na njihove zakonske staratelje ili na lokalne centre za socijalnu brigu o mladima. Međutim, ovi poslednji slučajevi digli su mnogo prašine, pa se pojavio i predlog da se starosna granica za krivičnu odgovornost spusti na 12 godina.

foto: Profimedia

Inače, u Nemačkoj se poslednje tri godine povećao broj tinejdžera mlađih od 14 godina, sa 1.420 na 2.118, koji su povezani sa krivičnim delima seksualne prirode.

Kurir.rs/Vijesti.hr/Gardijan

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track