U ŠVEDSKOJ PALA PRVA KAZNA ZA NEDOBROVOLJNI SEKS: Devojka pozvala mladića da prespava kod nje, a ujutru ga tužila za silovanje!
Foto: Profimedia

IDE U ZATVOR

U ŠVEDSKOJ PALA PRVA KAZNA ZA NEDOBROVOLJNI SEKS: Devojka pozvala mladića da prespava kod nje, a ujutru ga tužila za silovanje!

Planeta -

Godinu dana nakon što je u Švedskoj usvojen kontroverzni zakon prema kome partneri pre seksa moraju eksplicitno pristati na odnos, gotovo pa potpisati svojevrsno odobrenje ili osigurati dva svedoka, doneta je i prva presuda.

Dvadeset sedmogodišnji Šveđanin osuđen je na dve godine i tri meseca zatvora zbog "nedobrovoljnog seksualnog odnosa". On je tokom prošle godine upoznao jednu devojku na društvenim mrežama, a nakon nekog vremena ona ga je pozvala da prespava kod nje u stanu. I to ne samo u stanu, već zajedno sa njom u istom krevetu.

Ona mu je rekla da ne želi seks s njim, no kada su legli, mladić je krenuo da je mazi. Prvo po stomaku, pa po međunožju, a devojka je rekla da ne želi da ide dalje.

foto: Profimedia

Nakon nekog vremena, mladić je stavio jedan svoj prst na trenutak u njen polni organ, piše u presudi, a potom je prestao sa milovanjem i potpuno se povukao, okrenuo se na drugu stranu i zaspao.

Ujutro je Šveđanka predala tužbu sudu za silovanje, a pravdanja da seksa u stvarnom smislu reči nije ni bilo, ili da je ona, po svemu sudeći, želela odnos, nisu pomogla.

Treba dodati da 27-godišnji počinilac nije osuđen samo zbog silovanja, nego i zbog drugih dela, zbog silovanja deteta (žrtva je tinejdžerka, što znači da može biti i maloletna). Za samo silovanje dobio je osam meseci zatvora.

Kurir.rs/Večernji list/thelocal.se

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track