Najnovije vesti

NIKO NE ZNA KAKO JE PROŠAO PORED AERODROMSKOG OBEZBEĐENJA: Drama na londonskom Hitrou, 6 sati kasnio let za Los Anđeles zbog dečaka kog su pronašli u avionu!
Foto: EPA

slepi putnik

NIKO NE ZNA KAKO JE PROŠAO PORED AERODROMSKOG OBEZBEĐENJA: Drama na londonskom Hitrou, 6 sati kasnio let za Los Anđeles zbog dečaka kog su pronašli u avionu!

Planeta

Let od Londona za Los Anđelesa sa aerodroma "Hitrou" kasnio je nekoliko sati zbog slepog putnika kog su pronašli u avionu.

Naime jedan dečak (12) je uspeo da uđe u avion bez karte i prođe obezbeđenje. Neposredno pre poletanja posada je uočila dečaka koji je sedeo sam sedeo na sedištu, a kada su mu zatražili kartu kako bi ga smestili na njegovo mesto on je rekao da je nema.

 

Ubrzo je na terminal stigla policija, a putnici su bili prinuđeni da se iskrcaju kako bi prošli još sigurnosnu proveru. Putnica Rejčel Ričardson izjavila je da su kasnili i da je čekala šest sati na aerodromu "Hitrou" dok avion konačno nije poleteo.

Policija je saopštila da je dečak identifikovan još u letelici tokom predletnih provera i da se ne radi o britanskom državljaninu. Pretpostavlja se da je u pitanju tranzitni putnik. U saopštenju kompanije "Britiš ervejz" saopšteno je da je bezbednost glavni prioritet. Oni su se izvinili zbog kašnjenja i problema za vreme ukrcavanja.

 

"Bezbednost naših putnika je prioritet i svi koji su se ukrcali u avion bili su podvrgnuti detaljnoj bezbednosnoj proveri i još jednom pregledu. Sarađujemo sa policijom u istrazi", navedeno je u saopštenju.

Zbog ovog incidenta pokrenuto je pitanja bezbednosti londonskog aerodroma, dok čelnici "Hitroa" ističu da pojedinac "nije predstavljao bezbednosni rizik" i da su putnici preventivno ponovo prošli bezbednosnu kontrolu.

 

"Izvinjavamo se zbog odlaganja leta i nastavićemo blisko da sarađujemo sa vlastima i našim avio-partnerima kako bi aerodrom bio siguran", dodaje se u saopštenju čelnika aerodroma.

 

Kurir.rs/Telegraph.co.uk

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...