Najnovije vesti

ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE: Tramp ponovo opleo po kongresmenkama Demokratske stranke, NIJE BIRAO REČI!
Foto: EPA

tvitovanje

ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE: Tramp ponovo opleo po kongresmenkama Demokratske stranke, NIJE BIRAO REČI!

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je sa napadima na račun četiri kongresmenke iz Demokratske stranke.

On je ovog puta na Tviteru objavio komentar republikanskog senatora iz Luizijane, Džona Kenedija, koji je pomenute žene označio kao bandu i uporedio ih sa "četiri jahača apokalipse".

 

Kenedi je rekao da nedavno izabrane kongresmenke, među kojima su između ostalog, predstavnica Njujorka Aleksandrija Okasio- Kortez i predstavnica Minesote, Ilhman Rep, smatraju da su Amerikanci zli rasisti i poručio: .

"Ako mrziš našu zemlju, slobodno idi"

Senator je nastavio u istom tonu, pa je podsetio da bi, iako žene imaju pravo na mišljenje, sve ono što govore četiri kongresmenke trebalo ignorisati, uporedivši tako njihove stavove sa "uputstvom koje stoji na bočici šampona".

"Zgrožen sam što se mnogi naši predsednički kandidati uopšte pokušavaju da shvate i slože se sa ovim ženama - jahačima apokalipse", izjavio je dotični senator.

 

Tramp je očigledno ove komentare preneo na Tviteru u skladu sa prethodnim dogovorom sa republikanskim senatorom, a sve to zbog pređašnjih optužbi da je rasista. Inače, sve je počelo kada su četiri kongresmenke uputile oštre kritike predsedniku zbog njegove politike prema migrantima, ali i zbog niza drugih pitanja.

U odvojenom Tviter- obračunu, Tramp se proteklog vikenda dotakao ovih kritika i pozvao četiri žene da se vrate odakle su i došle, u njihove devastirane i kriminalom zahvaćene zemlje, iako samo jedna od njih nije rođena u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Kurir.rs/news.sky.com

Foto 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...